Graag heten we je van harte welkom in ons appartement. Zoals je hieronder kunt lezen vormt het de ideale uitvalsbasis om de Vlaamse kust te ontdekken. Omdat hoogbouw hier nog steeds verboden is, is het tevens één van de mooiste kustgemeentes van ons land.
Ontdek zelf onze woning door te klikken op het menu De Haan.

De Rycker.Coq sur Mer

De Haan ligt aan de oostkust tussen Oostende en Blankenberge en heeft van alle badplaatsen aan de kust nog het meest de typische architectuur uit het begin van de 20ste eeuw bewaard. De Haan is ook een groene kustgemeente: ten oosten en ten westen strekt zich vanaf het strand een smalle bosstrook uit. Elke eerste zaterdag van augustus worden in De Haan de Trammelantfeesten gehouden. Tijdens deze feesten wordt de badplaats ondergedompeld in een kleurrijke Belle Epoque-sfeer.

Volgens de legende ontleent De Haan haar naam aan een kraaiende haan die eeuwen geleden een groep vissers de weg naar een veilige haven zou hebben getoond. Het kleine vissersgehucht ontwikkelde zich aan het eind van de 19de eeuw tot een toeristische badplaats op initiatief van de NV Le Coq-sur-Mer. Een gedeelte van de badplaats, tussen de tramlijn en het strand, werd met dit doel aan de maatschappij in concessie gegeven. Voorwaarde was wel dat de NV oog zou hebben voor de eenheid van stijl en zou zorgen voor voldoende groen. De talrijke villa's in belle-epoquestijl die tot op heden de badplaats sieren, zijn hiervan het fraaie resultaat. Het merendeel van de villa's in de Rembrandtlaan werd gebouwd door de Gentse architect Vaerwyck in een landelijke cottagestijl. Een groot gedeelte van de oude kern van de badplaats rond de Rembrandtlaan, de Leopoldlaan en de Maria-Hendrikalaan is sinds 1995 als dorpsgezicht beschermd.

http://www.visitdehaan.be/